12 februari 2010

Een superlekkere mozzarella geproefd in Rome


Afgelopen week ben ik dus een paar dagen in Rome geweest.
Die staat dus ook bekend als culinaire hoofdstad van Italië. En niet voor niets!
Een van de mooie verrassingen was de "Burrata"
Burrata is een verse en heerlijk frisse, Italiaanse kaas, die gemaakt wordt van mozzarellakaas en room. De buitenkant van dit kaasje is hetzelfde als die van een reguliere mozzarella. De binnenkant is gevuld met mozzarella en room. Hierdoor ontstaat er een zachte, romige structuur.
Een sensatie in je mond!

Dus terug in Nederland meteen op zoek gegaan om mee te experimenteren...
Helaas blijkt dat Burrata vrijwel nergens in Nederland te krijgen is.
Kortom: als je dit ingrediënt ooit ergens in een restaurant op de kaart tegenkomt: niet meer verder denken en gewoon proberen!
Als het tegenvalt mag je mij er persoonlijk op aanspreken ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...