14 mei 2010

Kookworkshop voor de Bakery Society

In april kreeg ik de opdracht om een kookworkshop voor de Bakery Society te verzorgen.
De Bakery Society is een groep bakkers van verschillend pluimage, van een kleine bakker op de hoek tot een grote industriele bakkerij. Zij hebben dit jaar een aantal mooie inspiratie reizen gemaakt om ideeen op te doen voor de toekomst van de bakkerswereld. Zo zijn ze naar Marokko geweest, naar een Scandinavisch land en naar nog een aantal andere landen. Overal wordt gebakken, maar overal met andere invloeden en andere ingrediënten. Volop inspiratie dus. Uit de daarop volgende marketing workshops hebben zijn een aantal thema's gedefinieerd die naar hun inzicht van belang zijn voor de toekomst van de bakkerij. Dit waren:
- Welkom en Persoonlijk
- Passie en vakmanschap
- Ondernemen en onderscheiden
- Verrassen en verleiden

Bij elk thema heeft CuliBuzz een recept samengesteld welke de bakkers voor elkaar klaar gemaakt hebben. De resultaten waren elke keer weer verrassend en de sfeer was ronduit goed te noemen. Veel plezier gehad en lekker gegeten. Dat gold niet alleen voor de bakker, ook wij van CuliBuzz hebben met de bakkers de hele avond met een lach op het gezicht rond gelopen.
In volgorde van bovenstaande thema's zijn de volgende recepten gemaakt:
- Boerengeitenkaas met tijmrabarber en een glaasje prosecco
- Zeester van stervrucht met sinaasappelsaus
- Eendenborst in bladerdeeg met een saus van ananas, rode ui en knoflook
- Terrine van peer gevuld met blauwschimmelkaas en roze peperkorrels

Een niet alledaags menu op redelijk hoog niveau qua recepten.
Maar de bakkers hebben het er zeer goed vanaf gebracht.

Helaas ben ik vergeten van de gerechten foto's te maken. Jammer want een plaatje zegt meer dan vele woorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...