14 mei 2010

Co-Cooking voor 60 personen

Wat is een co-cooking ?
Co-Cooking volgens CuliBuzz is een systeem waarbij iedere gast meehelpt aan 1 gang van een uitgebreid menu.

Dit keer was de co-cooking het belangrijkste onderdeel van een jubileumfeest van een familie uit vlaardingen. Alle gasten kregen na de welkomst speech een envelopje met daarin een kleurcode. Bij elke gang hoorde een kleur. Hierdoor werden de groepen compleet willekeurig samengesteld. Maar iedereen mocht wel ruilen. Op een groot bord stond te lezen welk recept bij welke kleur hoorde. Alleen al het ruilen zorgde voor de nodige gezellige ambiance.

In totaal hebben we maar liefst 6 gangen gekookt:
• Mille-feuille met Hollandse garnalen










• Duo van vijgen, magor en serranoham









• snijbonensalade met pijnboompitten en een torentje van zelfgemaakte toast, verse geitenkaas en pesto van het huis












• Marokkaanse kip uit de tajine met een saus van verse gember












• Slow gegaarde rosbief met kruidenkorst en mierikswortelsaus in combinatie met risotto van bietjes met walnoten en ricotta













• Gorgonzola dessert met Ananas












• Tiramisu met mandarijnen













En hier nog een paar foto's van de activiteit die middag / avond




1 opmerking:

  1. Het werd een heerlijke avond. Ik heb met veel feestgangers kunnen praten.De organisatievorm, waarbij groepjes mensen, onder kundige begeleiding, iets moois en lekkers maken staat garant voor smullen en onvergetelijke verhalen. Ik denk met veel plezier terug aan dit bijzondere feest.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...