17 februari 2011

Knoflook, lekker!!... maar die kegel, zo jammer


Zou je ook wel vaker met knoflook willen koken maar schrik je terug voor de geur die er daarna uit je mond (en bij veel gebruik ook uit je poriën) komt? Niet echt nodig want het kan ook minder.
Hieronder een recept voor knoflookpasta waar je vele malen minder uit je mond gaat ruiken.

Recept : knoflookpasta

Koop een mooie streng niet al te droge knoflook. Breng de hele bollen 1 x in water aan de kook. Dit zorgt er voor dat je de teentje redelijk makkelijk kunt pellen, dit doe je dus ook. Vervolgens kook je de gepelde teentjes drie keer in melk op. Zodra ze koken de teentjes meteen van het vuur halen. Na elke kookbeurt spoel je de teentjes heel goed met koud water, anders verzuurt de pasta later. Na deze 3 warmtebehandelingen pureer je de teentjes met een klein scheutje olijfolie. Wat je niet meteen gebruikt kun je gemakkelijk invriezen.

En nu maar lekker koken met knoflook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...