peultjes-taugé salade met tonijn en oosterse dressing
Een lekkere frisse salade. Supersimpel en toch iets bijzonders!
Ingrediënten:
bakje peultje
bakje taugé
kippenbouillon
sesamolie
japanse soyasaus
balsamico
sesamzaad
peper/zout
blik tonijn in water
Bereiding:
snij de peultjes schijn in kleine delen
blancheer ze 4 minuten in de kippenboullion
blancheer in hetzelfde vocht de taugé 1 minuut
rooster de sesamzaadjes
meng de olie, soyasaus, balsamico en sesamzaad tot een dressing
Op smaak maken met peper en zout
Schik in een schaal, of in kleine 1-persoonsschaaltjes onderin de taugé en daarop de peultjes
Leg daarbovenop de stukjes tonijn en overgiet het geheel met de dressing.
Variaties:
Vervang de tonijn door andere smaakvolle vis zoals gerookte makreel of zelfgerookte zalm.
Eventueel kun je de sesam ook vervangen door pijnboompitten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten